skip to Main Content
Rend A Lelke Mindennek

Rend a lelke mindennek

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a mi szakmánkban mekkora jelentősége van a precizitásnak! Mindez azonban mit sem érne kollégáink felkészültsége, tapasztalata és képzettsége nélkül!

Nálunk mindennek – a szó szoros értelmében – a tervek szerint kell alakulnia, hiszen egy új alkatrész számos tervezési, gyártási és ellenőrzési fázison esik át mire elkészül, az alaposság pedig minden egyes fázisban elengedhetetlen. De hogyan is készülnek a Savaria Ipartechnika Kft.-nél az alkatrészek?

Először is, az ajánlatkérést követően ajánlatkészítő kollégáink kikalkulálják, hogy a kért munkát milyen gyártási paraméterekkel tudjuk elvégezni. A megrendelést követően (gépészmérnök végzettségű) kollégáink 3D-s tervezőszoftver segítségével megtervezik a gyártási folyamatot, illetve azt, hogy milyen szerszámgéppel (vagy akár többel) zajlik majd az adott munkadarab előállítása. Ezt követően indulhat el az előgyártmány megmunkálása.

Gyártásközi méréseket alkalmazva ellenőrizzük a munkadarabokat a teljes gyártási folyamat során. Ennek különösen nagy jelentősége van az összetett, bonyolult geometriájú alkatrészek esetében, hiszen a sokszor 1 mikronos tűréshatár mellett a legkisebb hiba sem fér bele. A bonyolult alkatrészek gyakran huzal- vagy tömbszikraforgácsolással készülnek, így a gyártási idő is hosszabb lehet az átlagostól – az esetleges hibákat így még inkább kerülni kell, hiszen nem kockáztathatjuk meg az azokkal járó időbeli csúszásokat.

A fent említett alacsony tűrés végett fontos számunkra, hogy a lehető legnagyobb higiéniát tartsuk fent üzemünkben, mivel már egy porszem is képes belerondítani az összetett munkafolyamatba.

A megmunkálási folyamat végeztével 3D-koordinátamérő gépen ellenőrizzük az alkatrészek méretpontosságát, tervhűségét, majd elküldjük a kért alkatrészeket, prototípusokat a megrendelőnknek.

Ha Önnek is egy megbízható, modern technológiával dolgozó alkatrészgyártó partnerre van szüksége, keressen minket elérhetőségeinken.

Back To Top