skip to Main Content

Huzalos szikraforgácsolás

Huzalos szikraforgácsolás

Mint minden cnc forgácsolási eljárásban, úgy a szikraforgácsolásban is számos paraméter befolyásolja a megmunkálás minőségét. Ezeket a paramétereket a gépek maguktól számítják és alkalmazzák az elvárt felületi minőség és pontosság szerint.

A huzalos szikraforgácsolás során az anyagot egy speciális huzallal „vágjuk”, választjuk le, mely elektromos vezetőként is funkcionál, így gyakorlatilag apró, szabályozott elektromos kisülésekkel olvasztunk, majd „robbantunk” ki egy-egy anyagi részecskét a munkadarabból. Mindez egy olyan közegben/dielektrikumban történik, melynek vezetési képessége rossz, így az áram csak közvetlenül a munkadarabbal érintkezve okoz kisülést, azaz szikrát.  A huzalos szikraforgácsolás különlegességét az adja, hogy megmunkálás során a legfinomabb, legpontosabb felületminőséget lehet produkálni. A pontosságról annyit, hogy prémiumminőségű Sodick huzalos szikraforgácsoló gépeinken akár 1 mikronos pontosságot is garantálni tudunk az egyedi alkatrészek gyártása során.

A huzalos szikraforgácsolással különleges geometriai igényeknek is eleget tudunk tenni az 5, esetleg 8 tengelyes huzalszikra forgácsológépek és a CAD/CAM rendszerek segítségével.

 

A huzalos szikraforgácsolást prémium Sodick huzalszikraforgácsoló gépekkel végezzük:

Prémium Sodick huzalos szikraforgácsoló gépek:

SODICK ALC 400G Premium Plus
SODICK SLC 400G Premium Plus
SODICK SLC 600G Premium Plus

 

Ajánlatkéréshez ide kattintva találja elérhetőségeinket.

Back To Top