skip to Main Content
Ha Komplex Alkatrészek, Akkor Szikraforgácsolás!

Ha komplex alkatrészek, akkor szikraforgácsolás!

Az összetett és/vagy bonyolult geometriai adottságokkal rendelkező fémalkatrészek tervezése is komoly hozzáértést igényel, hát még a legyártásuk!

A huzalszikraforgácsolás és tömbszikraforgácsolás nem tartoznak a legelterjedtebb fémmegmunkálási eljárások közé, mivel a legtöbb vállalat a nagy sorozatok minél rövidebb idő alatt történő legyártására van berendezkedve, ennek megfelelően a szikraforgácsolásnál gyorsabb eljárásokkal munkálják meg az egyes alkatrészeket.

A szikraforgácsolás tehát ugyan időigényesebb, azonban bármilyen egyéb CNC megmunkálásnál – így a CNC marásnál és az esztergálásnál – pontosabb, akár 1 mikron tűrésű gyártást tesz lehetővé a legkeményebb fémek esetében is. Ennélfogva előszeretettel alkalmazzák az egyes gyártó- és fejlesztőcégek (pl. az egészségiparban, az elektronikában és a járműszektorban), illetve azok, akik kifejezetten egyedi alkatrészek és berendezések gyártásával foglalkoznak.

A fentieken túl a huzalszikraforgácsolás és a tömbszikraforgácsolás kiválóan alkalmazható még fröccsöntő szerszámok kialakítására is, melyek aztán további sorozatalkatrészek gyártására használhatók.

Nemrég átadott EDM-üzemünknek és a benne lévő huzal- és tömbszikraforgácsoló gépeknek köszönhetően a Savaria Ipartechnika Kft. nagy kapacitással rendelkezik az egyedi- és prototípusalkatrészek ily módon történő megmunkálására, gyártására.

Ha precíziós és/vagy egyedi alkatrészek gyártására keresnek egy rugalmas, a határidőket betartó, hozzáértő partnert, keressenek minket elérhetőségeinken, vagy kérjék ajánlatunkat.

Back To Top