skip to Main Content
Miért érdemes Partnercéget Bevonni A Gyártásba?

Miért érdemes partnercéget bevonni a gyártásba?

A gyártási kooperáció sokaknak jelenthet tágabb technológiai mozgásteret és rugalmasabb kapacitástervezést anélkül, hogy saját üzletmenetét csorbítaná.

A fémmegmunkáló technológiák igen sokszínűek és természetesen senkitől sem várható el, hogy minden egyes technológiában kiemelkedő legyen, sőt, általában azok tudnak kiemelkedőt nyújtani, akik egy-egy technológiára fókuszálnak.

Különösen igaz ez a precíziós alkatrészek gyártásában jártas gyártókra, akik többnyire 4, 5 de akár 8 tengelyes CNC megmunkálással és – ma már egyre többen – szikraforgácsolással dolgoznak. Esetükben lényeges paraméter lehet, hogy a gyártásba bevonandó partnercég milyen technológiával, szerszámgéppel rendelkezik és azokkal milyen tűréssel és mennyi idő alatt képes legyártani az adott alkatrészt vagy készüléket, hiszen az a kooperátornak is érdeke, hogy az adott munkát minél precízebben és minél gyorsabban elvégezze, hogy a megrendelője hosszú távon támaszkodjon rá.

A specifikus gyártópartnerekkel történő kooperációt persze indokolhatja az időszakos kapacitáshiány is, például, ha egy fémmegmunkáló cég egyszerre több nagysorozatú munkával van lekötve és megrendelői eközben egy újabb, rövidhatáridős gyártást kérnek tőle. Ebben az esetben is érdemes a gyártási kooperációt választani, hiszen adott idő alatt lényegesen nő a termelékenység.

Persze, mi magunk is tudjuk, hogy a gyártási kooperáció egyik legfontosabb és egyben legnehezebb feladata a kommunikáció, az információk maradéktalan átadása és visszacsatolása, hiszen a sikeres gyártás kulcsa az, hogy a gyártásba bevont partner megismerje és meg is értse a gyártási igényeket.

A fentiekkel összhangban a Savaria Ipartechnika Kft.-nél mindig is arra törekedtünk, hogy partnereink válláról úgy vegyük le a terhet, hogy már az első alkatrész vagy akár prototípus gyártását követően láthassák, hogy a kiadott munka jó kezekben van.

Rendkívül széles technológiai palettánkkal, modern szerszámgépflottánkkal és tapasztalt, képzett szakembergárdával állunk rendelkezésére mindazoknak, akik precíziós alkatrészek, prototípusok és készülékek gyártásában jártas gyártócégre bíznák többletkapacitásaikat.

További információkért vagy ajánlatkéréssel kapcsolatban keressék kollégáinkat megadott elérhetőségeinken.

Back To Top