skip to Main Content
Egyedi Szerszámgyártás Precízen

Egyedi szerszámgyártás precízen

Az egyedi alkatrészek és szerszámok gyártása egy speciális területe a fémmegmunkálásnak és tevékenységeink meghatározó része, mondhatni, hogy a specialitásunk. De milyen egyedi szerszámokra lehet szüksége annak, aki minket választ?

Főként műanyagfröccsöntő, vagy magasnyomású alumíniumöntő-szerszámok tervezése, gyártása a fő feladatunk ezen a területen, amely kiemelkedő precizitást és anyagismeretet igényel. Mivel az esetek nagy részében viszonylag időigényes tömbszikraforgácsolással, vagy huzalszikraforgácsolással állítjuk elő az egyedi szerszámokat, ezért nem férhet bele hiba egyetlen munkafázisba sem.

Az ilyen hibák mielőbbi kiküszöbölésének, illetve megelőzésének érdekében a gyártási folyamatok közben többször is ellenőrizzük az adott munkadarab paramétereit, hogy a végeredmény pont olyan legyen, mint ahogyan azt megbízóink megtervezték, vagy megterveztették velünk. Általában a könnyebb és szerencsésebb út, ha a szerszámot eleve mi tervezzük, mert az ügyféligények pontos felmérése mellett a szerszámot eleve a gépparkhoz tudjuk optimalizálni. Egyéb esetben, bár nem szükségszerű, de gyakori, hogy a szerszámtervezésből adódó hibák kijavításával jelentősen megnövekszik a gyártási idő, melynek sem mi, sem pedig a megbízó nem örül, hiszen a többkörös szerszámjavítás egyszerre idő-, energia-, és pénzveszteség is.

Szerencsére, fejlett gépparkunk maximálisan kiszolgálja igényeinket, így nem kell várni egyik ügyfelünknek sem a másikra; nemrég átadott EDM üzemünkben számos (főként Sodick, vagy AGIE) huzalszikraforgácsoló és tömbszikraforgácsológép végzi a dolgát nap mint nap, párhuzamosan. Ha Önök is egyedi szerszámok vagy egyedi alkatrészek prototípusos, vagy kisszériás gyártására keresnek egy megbízható és precíz partnert, akkor vegyék fel kollégáinkkal a kapcsolatot elérhetőségeinken, és kérjenek ajánlatot.

Back To Top