skip to Main Content
Szikraforgácsolás – Avagy A Jövő Fémmegmunkálása?

Szikraforgácsolás – avagy a jövő fémmegmunkálása?

Korábban is beszámoltunk róla, hogy a fémmegmunkálásban, ezen belül pedig az egyedi alkatrészek gyártásában egyre hangsúlyosabbá válik a szikraforgácsoló technológia. A Műszaki Magazin májusi lapszámában ügyvezetőnk, Aszódi János erről már említést tett, de fontosnak tartjuk bemutatni a változások okait.

A modern, csúcsminőségi huzalos és tömbös szikraforgácsológépek használata többek között azért is célszerű az egyedi alkatrészgyártó cégek számára, mert kiemelkedően precíz eszközökről van szó. Ezek a szerszámgépek akár egymikronos tűrést is lehetővé tesznek a gyártás során, és a legkülönfélébb geometriájú formák kialakíthatók, megmunkálhatók általuk. Az alacsony tűrésnek persze főként a prototípusgyártásban és a precíziós alkatrészek kialakításában van nagyobb szerepe, de ki ne akarná az ettől kevésbé összetettebb alkatrészeit is nagyobb pontossággal gyártani, ha a technológia rendelkezésre áll?

Nem mellesleg általános tapasztalat, hogy Nyugat-Európában is egyre elterjedtebbé válik a szikraforgácsoló gépek és -technológia alkalmazása, így azoknak az iparvállalatoknak, akik ezen piacokat célozzák meg termékeikkel, fel kell venniük a technológiai versenyt, mellyel talán még nincsenek elkésve hazánkban sem.

Persze, kétségtelen, hogy az újabb technológiák beszerzése és betanulása hosszas és drága folyamat és nem minden gyártóvállalat engedheti meg magának, nem beszélve arról, hogy a szikraforgácsolási eljárás valamelyest lassabb megmunkálást tesz lehetővé a többtengelyes CNC megmunkálástól, így nem árt, ha több huzal- vagy tömbszikragéppel is rendelkezünk gépparkunkban.

Többek között ügyfeleink, partnereink és a szikraforgácsoló technológiával még nem rendelkező cégek precíz és gyors kiszolgálása érdekében hívtuk életre a tavaly átadott EDM üzemünket, melyben 7 huzalszikraforgácsoló gép és 3 tömbszikraforgácsoló gép áll rendelkezésre az egyedi, precíziós alkatrészek, szerszámok és prototípusok gyártásához, kialakításához.

Így aki magasan jegyzett, a jelenleg elérhető legmodernebb fémmegmunkáló technológiával kívánja kiegészíteni gyártótevékenységét, vagy akinek összetett geometriájú alkatrészek és szerszámok gyártására van szüksége, bármilyen mennyiségben, de akár csak egyetlen példányban, annak akár több műszakban állunk rendelkezésére.

Ajánlatkéréshez és további információkért keressék kollégáinkat elérhetőségeinken.

Back To Top