skip to Main Content
Minőség és Precizitás A Prototípusgyártásban

Minőség és precizitás a prototípusgyártásban

A prototípusok gyártása mondhatni különleges tevékenységnek számít egy alkatrészgyártó cég életében. Mint minden munkánk során, úgy a prototípusok esetében is a maximális minőségre törekszünk, csak ez esetben minden részletet nekünk kell rendkívül aprólékosan kidolgozni, ezzel is segítve megbízóinkat.

A prototípus konkrétan a sorozatgyártás előtti mintadarab, így annak tervezési folyamata rendkívüli precizitást igényel. A tervezés során fontos tudni a kialakítandó prototípus működési elvét, hiszen ehhez igazodva készítik mérnök kollégáink az egyes CAD terveket. Ezenkívül a hatékonyság érdekében ugyanilyen lényeges a gyártási folyamatok kivitelezésének megtervezése is.

A Savaria Ipartechnika Kft.-nél zajló prototípusgyártást nevezhetjük egyfajta műszaki termékfejlesztésnek is, melynek eredménye egy olyan készülék, szerszám vagy alkatrész lesz, mely alapján megrendelő partnereink vagy megbízóink megkezdhetik a sorozatgyártást – akár saját berkeiken belül, akár minket megbízva. Többek között ezért is fontos, hogy a legkisebb mértékű hibát is kiküszöböljük a tervezés során, így többezres nagyságrendben is hibátlan sorozatokat lehet majd gyártani.

A tervezést követően szintén fontos elem a gyártásközi mérések alkalmazása, hiszen ezek által lehetséges kiszűrni a kisebb hibákat, tesztelni és optimalizálni a gyártási folyamatot.

A prototípusgyártás egyik fő előnye, hogy a későbbi sorozatgyártásnak lényegesen alacsonyabb lesz a kockázata, hiszen – ha úgy tetszik – egy kész receptet adunk hozzá, melynek betartásával a termelés gördülékeny és gyors lesz, ezzel pedig nem kevés időt, költséget és energiát tudunk megtakarítani megbízóinknak.

A Savaria Ipartechnika Kft. képzett és tapasztalt mérnök szakemberei éppúgy állnak az Önök rendelkezésére, mint üzemeinkben dolgozó munkatársaink, így örömmel ajánljuk figyelmükbe prototípus-tervező és -gyártó szolgáltatásunkat.

Ajánlatkéréssel kapcsolatban megadott elérhetőségeinken érdeklődhet.

Back To Top