skip to Main Content
Precíziós Alkatrészek, Precíz Gyártás

Precíziós alkatrészek, precíz gyártás

A precíziós alkatrészek gyártása egy olyan folyamat, amely során rendkívül pontosan megszabott méretekkel és specifikációkkal rendelkező alkatrészeket hozunk létre. Ezek az alkatrészek gyakran olyan iparágakban használatosak, ahol a kifogástalanul pontos illeszkedés kulcsfontosságú, például az elektronikai, orvostechnikai, valamint a repülő- és az autóipari ágazatokban.

A precíziós alkatrészek a tervezési specifikációknak megfelelően rendkívül alacsony tűréssel rendelkeznek. A méreteiknek pontosnak kell lenniük a funkcionális integritás és az illeszkedés érdekében. Precíziós alkatrészeket nem gyárthatunk bármilyen anyagból, így a megfelelő anyagok kiválasztása létfontosságú a tervezett tulajdonságok és teljesítmény eléréséhez.

Fontos szempont továbbá a kiváló felületminőség elérése, melyhez a Savaria Ipartechnika Kft.-nél speciális technológiákat alkalmazunk. A precíziós alkatrészek és/vagy prototípusok gyártásához az alábbi eljárásokat és technológiákat alkalmazzuk cégünknél:

CNC-megmunkálás

A CNC-technológia lehetővé teszi a számítógép által vezérelt szerszámgépek (főként többtengelyes CNC megmunkálóközpontok) használatát a munkadarabok pontos megmunkálására. Ez magába foglalja a marást, esztergálást, fúrást és egyéb megmunkálási folyamatokat. Gépparkunkban több 5-, 4- és 3-tengelyes CNC megmunkálóközpont áll rendelkezésre a gyors termeléshez.

Szikraforgácsolás

A huzalos vagy tömbös szikraforgácsolás egy olyan technológia, amely során a munkadarabot elektromosan vezérelt szikrák segítségével alakítjuk át. Ezt a technológiát különösen a kemény anyagok esetében alkalmazzuk, ahol más eljárással könnyen sérülne a munkadarab. A minőség maximalizálásának érdekében több prémiumkategóriás Sodick huzalos és tömbös szikraforgácsológépet alkalmazunk EDM üzemünkben, melyekkel eleget tudunk tenni a legszigorúbb minőségi elvárásoknak is.

A precíziós alkatrészek gyártásához általában magas szintű műszaki szaktudásra van szükség, és a rendszeres gyártásközi mérések elvégzése is kiemelten fontos. Vállalatunk ennélfogva elkötelezettséget vállal a szigorú minőségellenőrzési standardok betartására. Ezen folyamatok célja, hogy biztosítsák a termékek megfelelőségét a tervezési specifikációkhoz.

Ha egy olyan gyártópartnert keres, aki tudása legjavát kínálja a legspeciálisabb alkatrészek gyártásához, ezzel együtt kis és nagy szériákat egyaránt rövid határidőn belül gyárt le, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérje ajánlatunkat.

Back To Top