skip to Main Content
Prototípusgyártás és Ami Mögötte Van

Prototípusgyártás és ami mögötte van

A prototípusalkatrészek gyártása egy igen összetett és alapos munka. Korunk modern technológiára épülő, gyors prototípusgyártása és a gyorsszerszámozás rendkívüli sebességbe kapcsolta a termékfejlesztés menetét.

A prototípusgyártás során a virtuális modellből akár 1-2 óra alatt valós modell állítható elő, a bonyolultabb szerkezetű alkatrészek és szerszámok esetében pedig akár 1 nap alatt kézzelfogható eredményt kaphatunk.

Persze a fenti paraméterek nagyban függenek az adott alkatrész megmunkálásához szükséges technológiáktól is, hiszen például a szikraforgácsolás megmunkálási ideje általában hosszabb, mint a többtengelyes CNC megmunkálásé, legyen szó CNC marásról, vagy CNC esztergálásról.

És mely iparágakban van létjogosultsága a prototípusgyártásnak? A legtöbb esetben járműipari alkatrészek, műanyagfröccsöntő szerszámok és szerszámbetétek termékfejlesztésén van a hangsúly a prototípusgyártás során, de gyakorlatilag bármely gépalkatrész vagy készülék tervezése esetén is szükség lehet rá. Ez alapján pedig elmondhatjuk, hogy ez a gyártástechnológia komplex gépparkot, mindenre felkészült, tapasztalt szakembereket és rugalmasságot kíván – vagyis pont azokat az erényeket, amelyekre a Savaria Ipartechnika Kft. is hosszú ideje törekszik mindennapjai során.

Ha prototípus-alkatrészek fejlesztésére, gyártására van szükség, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz, vagy kérjék ajánlatunkat elérhetőségeinken.

Back To Top