skip to Main Content
Gondos Előretervezés, Univerzalitás

Gondos előretervezés, univerzalitás

Manapság a kisebb vállalkozások szembesülnek leginkább az egyedi-, és prototípusgyártás által támasztott elvárásokkal. Rövid határidők, iteráció, esetleges fejlesztés. Ezekkel kell megbirkózniuk az egyedi gyártást vállaló cégeknek.

A fentiekből kifolyólag olyan gépparkra és szerszámkészletre van szükség, mely a lehető legtöbb igényt képes kiszolgálni, ugyanis a sorozatgyártásban alkalmazott gondos előretervezésre és munkadarabhoz tervezett készülékek alkalmazására ezen a területen az esetek többségében nincs lehetőség.

5 tengelyes CNC megmunkálás Makino DA300-zal

A kulcs az univerzalitás: olyan befogókra, készülékekre és elemekre van szükség, melyekkel gyorsan, a szerszámgép előtt végezhető a munkadarab készülékezése és rögzítése.

Előnyös az 5 tengelyes megmunkálóközpontok alkalmazása, ugyanis ezek CAM programozással karöltve megadják a lehetőséget a legkülönfélébb alkatrészek egymás utáni gyors és pontos legyártására.

Sok esetben anyagi és logisztikai nehézséget jelent a szerszámkészlet fenntartása, így a lehető legtöbb technológiát, mérettartományt és anyagtípust lefedő szerszámok készleten tartása sem egyszerű feladat.

Bővebben a prototípusgyártásról.

Back To Top