skip to Main Content
Egyedi Gyártás Felsőfokon

Egyedi gyártás felsőfokon

A CNC megmunkálással foglalkozó vállalkozások jelentős része a minél nagyobb „szériákra” hajt. A mérethatékonyságot kihasználva az alkatrészgyártás minden fázisával olcsóbban, viszonylag nagy tömegben, kevesebb magasan képzett (drága) kollégával és kevésbé modern gépekkel is jól és termelékenyen tudnak működni.

Mi a Savaria Ipartechnikánál másik utat választottunk. Kifejezetten az egyedi alkatrészgyártásra, a prototípus gyártásra szakosodtunk, és e területen igyekszünk a maximális hatékonyságot elérni. Épp ezért nálunk a CNC megmunkálás inkább CNC egyedi gyártást jelent, a készülékgyártás pedig szinte soha nem sorozatokat, hanem egy konkrét készülék gyártását, de általában tervezését is.

Ennek megfelelően legyen szó tömbös- vagy huzalos szikraforgácsolásról, marásról, vagy bármilyen, öttengelyes megmunkálásról, „fordítva működünk” a megszokott CNC-megmunkáló műhelyekhez képest. Ott minél olcsóbb munkaerővel igyekeznek megoldani a feladatokat, mi kifejezetten „gyűjtjük” a jobbnál jobb, magasan képzett szakembereket. Más fémmegmunkálók minél hosszabban igyekeznek használni egy berendezést, hogy sokáig termeljen, miután visszahozta az árát, mi viszont ügyelünk rá, hogy mindig a legújabb, legjobb gépekkel dolgozzunk, így a CNC gépeink átlagéletkora 4 év alatt van.

Mindezt nem azért, mert ellenségei lennénk a saját pénzünknek, hanem mert ezt követeli meg az egyedi alkatrészgyártás, készülékgyártás logikája, így tudunk hatékonyabbak lenni napi többszöri átállással, a szokásosnál gyakoribb szerszámcserével a CNC megmunkálás során.

Ezt a mentalitást és gyakorlatot egyébként értékelik azok a partnereink is, akik minket bíznak meg prototípus gyártásukkal, vagy egyedi alkatrészgyártásukkal. Jellemzően ugyanis nem egy-két alkatrész szikraforgácsolását, marását, esztergálását, egyszóval CNC megmunkálását rendelik meg tőlünk az átküldött rajz alapján, hanem a tervezéstől kezdve partnerként tekintenek ránk, együtt oldjuk meg a tervezési, gépészeti problémát, majd a szükséges megmunkálási eljárással elkészítjük a kívánt alkatrészt, de gyakrabban a teljes gép prototípusát.

Ha Ön is olyan CNC gyártó partnert keres, aki a fentiek szerint dolgozik, kérje ajánlatunkat!

Back To Top