skip to Main Content
A Legprecízebb CNC Megmunkálási Eljárások

A legprecízebb CNC megmunkálási eljárások

Bár számos új és kialakulóban lévő gyártási technológia létezik, a CNC megmunkálás megbízhatóságát és hatékonyságát még mindig semmi sem helyettesíti! A marás és esztergálás teszi ki együttesen a CNC szerszámgépekkel végzett műveletek többségét. Vegyünk sorra néhány fémmegmunkálási módot, amelyeket nap mint nap használunk a kiváló minőségű prototípusok és az egyedi fémalkatrészek gyors és csúcsminőségű kialakításához a Savaria Ipartechnikánál:

Esztergálás

Az esztergagépeket leginkább koncentrikus formák megmunkálására használjuk a kerek vagy kerekített alkatrészek külső ívén. Hornyok, gyűrűs hornyok, lépcsős részek, belső és külső menetek, hengerek és tengelyek kialakítására kiváló megmunkálási mód.

Marás

A marás alapvetően abban különbözik az esztergálástól, hogy a munkadarabot álló helyzetben tartják, és a vágószerszám forog egy orsón, nem pedig fordítva. A marókat négyszögletes vagy lapos homlokzatok, bevágások, letörések, csatornák, profilok, kulcshornyok és egyéb olyan formák készítésére használjuk, amelyeknél elvárás a minél precízebb vágási szög.

Tömbös szikraforgácsolás

Erről a megmunkálási módról nem rég már írtunk bővebben Facebook-oldalunkon. Lyukak és négyzet alakú elemek készítésére használatos, és főleg olyan edzett szerszámacélok belső részeinek kialakítására alkalmazzuk, amelyeket nehéz, vagy nem is lehet más módon megmunkálni. Textúrált felületek vagy dombornyomott (süllyesztett) alakzatok készítésére is kiváló eljárás.

Huzalos szikraforgácsolás

A tömbös szikraforgácsolás mellett ezen megmunkálási módról is már sok szó esett felületeinken. Nem véletlen, hiszen a precíziós gyártás egyik bástyája a huzalos szikraforgácsolás. Főleg azért, mert ezen megmunkálási móddal érhető el a legpontosabb, akár mikronos tűrésű alkatrészek kialakítása, mely az egyedi fémalkatrészek és prototípusok gyártásánál nemcsak előnyös, hanem szinte minden esetben fontos is.

Prémiumkategóriás, 4 évnél fiatalabb átlagéletkorú gépparkunkat úgy alakítottuk ki, hogy a felsorolt megmunkálási eljárásokat a lehető legprecízebben tudjuk elvégezni. Éppen ezért olyan gyártók gépeinek szavaztunk és szavazunk bizalmat a jövőben is, akik világszinten látják el megoldásaikkal és eszközeikkel a legszínvonalasabb gyártócégeket.

Mi sem törekszünk kevesebbre annál, minthogy partnereinknek a lehető legjobb minőségű alkatrészeket készítsük!

Ajánlatkéréshez ide kattintva találja elérhetőségeinket.

Back To Top