Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 77 863 292 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretén belül egy Mazak Vertical Center Smart 430 AL típusú, függőleges megmunkálóközpont, egy Mazak Variaxis i500 típusú 5 tengelyes, függőleges megmunkálóközpont, egy Sodick SLC 600G Premium Plus típusú huzalos szikraforgácsoló gép és egy Trotec 8027 Speedy-400 flexx típusú lézergravírozó gép került megvásárlásra.

A függőleges megmunkálóközpontok biztosítják a gyors, megbízható, kiváló minőségű alkatrészgyártást.
A Mazak Vertical Center Smart 430 AL gép különféle megmunkálási feladatokra használható a nagy igénybevételű megmunkálástól a nagy sebeségű megmunkálásig. A Smart vezérlő célja a könnyű üzemeltethetőség, a programozás, valamint a nagyfokú megbízhatóság.
A Mazak Variaxis i500 típusú 5 tengelyes, függőleges megmunkálóközpont segítségével az eddig több műveletből álló gyártási folyamatokat össze tudjuk vonni; a többszörösen bonyolult felületeket meg tudjuk vele munkálni, ezáltal biztosítva a rövidebb gyártási időt és a nagy pontosságot.

A huzalos szikraforgácsológéppel edzett anyagokat munkálunk meg, amivel biztosítani tudjuk a megrendelők által megkövetelt pontosságot. A gép Lineáris Motorokkal van felszerelve az X, Y, U, V tengelyeken. A Heidenhain abszolút üveg mérőrendszer segítségével a beindítási idő csökkenthető, tekintettel arra, hogy nincs szükség referenciapozícionálásra.

A Trotec 8027 Speedy-400 flexx lézergravírozó gép segítségével a lézeres megmunkálások ideje lecsökken, a gép teljesítménye hozzájárul a termelési kapacitás és a hatékonyság növeléséhez. A gravírozási és kivágási feladatok beállítása gyorsan elvégezhető. A kezelő számára nagyobb hozzáférést biztosít a munkaterülethez. A lézergép CO2 és Yb FIBER lézerrel is fel van szerelve, továbbá olyan fejlett energiatakarékossági rendszerrel rendelkezik, amely nagymértékben csökkenti az energia fogyasztását. 

A projekt befejezési dátuma: 2016.08.10.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00124