Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 43 125 196 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretén belül egy Sodick SLC 400G Premium Plus típusú huzalos szikraforgácsoló gépet, egy Mazak QTN2002 MSY típusú CNC esztergagépet és egy TopSolid Cam szoftvercsomagot szereztünk be.

A huzalos szikraforgácsológéppel szinte bármilyen áramot vezető anyagot meg tudunk munkálni, bármilyen bonyolultságú alkatrész gyártható. Főleg vas ötvözeteket munkálunk meg. Mivel a gép pontossága világelsők közé tartozik, így akár 0,2 mm széles alkatrészeket 0,001 mm pontosságban képes megmunkálni. A gép pontossága miatt több, eddig korábban használt befejező műveletet, mint például a köszörülés el lehet hagyni.

A CNC esztergagép fő jellemzője, hogy nagy pontossággal és megbízhatósággal biztosítja a gyors megmunkálhatóságot, ezáltal a termelékenységet is. A számítógép-vezérlésnek köszönhetően elkerülhető a helytelen programozás, így biztosított a nagy pontosság, a dokumentált formában történő gyártás, valamint a gépi állásidő csökkenése.

A TopSolid szoftver segítségével olyan programokat készíthetünk, amelyek a korábbiakhoz képest rövidebb idő alatt lefutnak a megmunkáló központokon, valamint a szerszámok élettartamát megnövelik az optimális szerszámpályák segítségével. Ennek köszönhetően kapacitás növekedést tudunk elérni.

A projekt befejezési dátuma: 2016.04.21.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00344