A Savaria Ipartechnika Kft. kapacitásbővítő beruházásának támogatása kombinált hiteltermék keretében

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: „A Savaria Ipartechnika Kft. kapacitásbővítő beruházásának támogatása kombinált hiteltermék keretében”.
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01318
A szerződött támogatás összege: 49 921 443 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 30%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében beszerzésre került egy darab megmunkálóközpont, egy darab eszterga és egy darab szikraforgácsoló gép. A fejlesztés hatására csökken a gyártási idő, nő a termelékenységünk, a gyártott termékek minősége javul, a méretbeli választékunkat tudjuk bővíteni. 

 

Kapacitásbővítő beruházás a Savaria Ipartechnika Kft-nél

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Savaria Ipartechnika Kft-nél
A szerzõdött támogatás összege: 47 668 488 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretén belül egy Brother Speedio R650X1 CNC paletta cserélős 4 tengelyes megmunkáló központot és egy DMG CMX 50U típusú univerzális marógépet szereztünk be.

A R650X1 CNC megmunkálógép felszereltségének köszönhetően sokféle feladat elvégzésére alkalmas, marási és fúrási megmunkálási műveletekre is képes.

Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak a termelékenység növekedéséhez és a jelentős időmegtakarításhoz. A Brother gép egyedi szervó technológiája biztosítja a lineáris tengelyek magas sebességét és gyorsulását, valamint a gyors szabályzási válaszidőt. A megmunkálóközpont nagy teljesítményű főorsóval rendelkezik, amely a teljes fordulatszám tartományon képes a hatékony megmunkálásra és a nagy igénybevételű megmunkálásokat is lehetővé teszi. A palettacserélőnek köszönhetően a mellékidők jelentősen csökkennek, ezzel hozzájárulva a termelékenységhez

Az univerzális 5 tengelyes marógép kiemelkedően pontos forma- és helyzettűrés elérésével, rugalmas gyártással és a nagy marási teljesítménnyel rendelkezik. A HEIDENHAIN TNC 620-as vezérlővel felszerelt gépkoncepció teszi egyedülállóan sokoldalúvá az egyedi gyártásokhoz, termeléshez. Míg az üveg mérőléc, és a 3D QuickSet a gép megbízható pontosságért felel. A 40 bar nyomással ellátott belső hűtésű főorsó kiválóan alkalmassá teszi a gépet marási és fúrási munkák elvégzéséhez is.

A projekt befejezési dátuma: 2017.01.12.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00076

 

Kapacitásbővítő beruházás a Savaria Ipartechnika Kft-nél

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Savaria Ipartechnika Kft-nél
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00552
A szerződött támogatás összege: 86 086 027 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.27.

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretében megvásárlásra került egy TruMark Station 5000+TruMark 5010 lézerjelölő berendezés.

A jelölő lézerberendezés kis, közepes és nagy sorozatok és részegységek lézeres feliratozásához alkalmas.
A nagy teljesítmény, a magas impulzusfrekvencia és az igény szerint beállítható impulzus-időtartam jellemzi. A teljesítmény a teljes frekvenciatartományban stabil marad, és szükség szerint kalibrálható. Nagy teljesítményszükségletű és rövid idejű munkavégzésre egyaránt alkalmas.
A rendkívül magas impulzusfrekvencia fontos tényező a nagy megmunkálási sebességhez.
A szoftvervezérelt fókusztávolság igazítással a lépcsős kialakítású részegységek egy munkamenetben feliratozhatók, anélkül, hogy mechanikusan mozgatni kellene őket.
Mélygravírozásra, gyors finom feliratozásra és a mikrostrukturálás speciális alkalmazásaira is használható.

 

 

Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 77 863 292 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretén belül egy Mazak Vertical Center Smart 430 AL típusú, függőleges megmunkálóközpont, egy Mazak Variaxis i500 típusú 5 tengelyes, függőleges megmunkálóközpont, egy Sodick SLC 600G Premium Plus típusú huzalos szikraforgácsoló gép és egy Trotec 8027 Speedy-400 flexx típusú lézergravírozó gép került megvásárlásra.

A függőleges megmunkálóközpontok biztosítják a gyors, megbízható, kiváló minőségű alkatrészgyártást.
A Mazak Vertical Center Smart 430 AL gép különféle megmunkálási feladatokra használható a nagy igénybevételű megmunkálástól a nagy sebeségű megmunkálásig. A Smart vezérlő célja a könnyű üzemeltethetőség, a programozás, valamint a nagyfokú megbízhatóság.
A Mazak Variaxis i500 típusú 5 tengelyes, függőleges megmunkálóközpont segítségével az eddig több műveletből álló gyártási folyamatokat össze tudjuk vonni; a többszörösen bonyolult felületeket meg tudjuk vele munkálni, ezáltal biztosítva a rövidebb gyártási időt és a nagy pontosságot.

A huzalos szikraforgácsológéppel edzett anyagokat munkálunk meg, amivel biztosítani tudjuk a megrendelők által megkövetelt pontosságot. A gép Lineáris Motorokkal van felszerelve az X, Y, U, V tengelyeken. A Heidenhain abszolút üveg mérőrendszer segítségével a beindítási idő csökkenthető, tekintettel arra, hogy nincs szükség referenciapozícionálásra.

A Trotec 8027 Speedy-400 flexx lézergravírozó gép segítségével a lézeres megmunkálások ideje lecsökken, a gép teljesítménye hozzájárul a termelési kapacitás és a hatékonyság növeléséhez. A gravírozási és kivágási feladatok beállítása gyorsan elvégezhető. A kezelő számára nagyobb hozzáférést biztosít a munkaterülethez. A lézergép CO2 és Yb FIBER lézerrel is fel van szerelve, továbbá olyan fejlett energiatakarékossági rendszerrel rendelkezik, amely nagymértékben csökkenti az energia fogyasztását. 

A projekt befejezési dátuma: 2016.08.10.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00124

 

Savaria Ipartechnika Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: Savaria Ipartechnika Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
A szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretében egy HURCO VMX 42i megmunkáló-központ került beszerzésre.

A megmunkáló-központ WIN Max5 vezérléssel rendelkezik, amely egy egyedi, innovatív szoftverrel ellátott CNC vezérlő, amely a programozási idő minimalizálásával, a könnyen megtanulható kezeléssel, és a műhelyfolyamatok párhuzamosításával  - különösen az egyedi és kis sorozatú gyártás területén - egyedülálló segítséget nyújthat a versenyképesség növeléséhez.

A vezérlő segítségével lehetőség van egyidejűleg a munkadarab megmunkálására és egy másik művelet programozására. A megmunkáló-központ lehetővé teszi a minél magasabb hatékonyságot és termelékenységet.

A projekt befejezési dátuma: 2018.07.18.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00753

 

 

 

 

Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél

A kedvezményezett neve: Savaria Ipartechnika Kft.
A projekt címe: Termelési kapacitás bővítés a Savaria Ipartechnika Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 43 125 196 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45%

A projekt tartalmának bemutatása:
A pályázat keretén belül egy Sodick SLC 400G Premium Plus típusú huzalos szikraforgácsoló gépet, egy Mazak QTN2002 MSY típusú CNC esztergagépet és egy TopSolid Cam szoftvercsomagot szereztünk be.

A huzalos szikraforgácsológéppel szinte bármilyen áramot vezető anyagot meg tudunk munkálni, bármilyen bonyolultságú alkatrész gyártható. Főleg vas ötvözeteket munkálunk meg. Mivel a gép pontossága világelsők közé tartozik, így akár 0,2 mm széles alkatrészeket 0,001 mm pontosságban képes megmunkálni. A gép pontossága miatt több, eddig korábban használt befejező műveletet, mint például a köszörülés el lehet hagyni.

A CNC esztergagép fő jellemzője, hogy nagy pontossággal és megbízhatósággal biztosítja a gyors megmunkálhatóságot, ezáltal a termelékenységet is. A számítógép-vezérlésnek köszönhetően elkerülhető a helytelen programozás, így biztosított a nagy pontosság, a dokumentált formában történő gyártás, valamint a gépi állásidő csökkenése.

A TopSolid szoftver segítségével olyan programokat készíthetünk, amelyek a korábbiakhoz képest rövidebb idő alatt lefutnak a megmunkáló központokon, valamint a szerszámok élettartamát megnövelik az optimális szerszámpályák segítségével. Ennek köszönhetően kapacitás növekedést tudunk elérni.

A projekt befejezési dátuma: 2016.04.21.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00344